Maminka.czPříběhy

Z nuly na devět! Adoptovali čtyři děti, narodil se jim syn a pak ještě čtyřčata

redakce 18.  10.  2020
Nedařilo se jim otěhotnět a teď mají devět dětí do osmi let věku. Takhle by šlo ve stručnosti vyčíslit příběh Maxine a Jacoba Youngových. Adoptovali čtyři děti, krátce po té se narodil jejich syn a navrch přišla jejich vlastní čtyřčata. A to vše během tří let!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dovedete si představit, že by vás doma bylo jedenáct? Přesně takhle to mají Youngovi z pensylvánského Readingu. Maxine (30) a Jacob (32) se vzali před čtyřmi lety a okamžitě chtěli založit rodinu, to se jim ale nedařilo. 

Moc neváhali a rozhodli se pro pěstounskou péči, původně zvažovali dvě děti, nakonec k nim do rodiny přibyly rovnou čtyři. 

Takhle vypadá porod! Neuvěřitelné detaily, dojemné první momenty, intimita

Jak se svěřili webu boredpanda.com, všechno jsou to sourozenci – proto neváhali a přijali je všechny čtyři. Jako poslední z nich přibyla malá Elliot, v níž Maxině hned našla spřízněnou duši. Mezitím se Maxine podařilo otěhotnět – po dvou letech pokusů, které nikam nevedly. Jejich vlastní syn se narodil v říjnu 2018. 

Vždycky jsme chtěli alespoň čtyři

Rozhodli se čtyři sourozence nemít jen v pěstounské péči, ale naplno je adoptovat. Krátce po té, co si vyřídili všechny potřebné dokumenty, zjistila Maxine, že je zase v jiném stavu. A že děti budou tentokrát rovnou čtyři. 

Lékaři rodinu varovali, že je to čtyřčetné těhotenství a že děti nemusí být v pořádku, hrozilo například, že se narodí hodně předčasně. Ale to se naštěstí nestalo, čtyřčata se narodila v červenci 2020  sice o něco dříve a musela do inkubátorů, ale jsou zdravá. 

Kromě rodičů Maxine a Jacoba tak rodinu tvoří čtyři adoptované děti Aiden (8), Parker (5), Connor (4) a Elliot (3). Pak je tu jejich vlastní syn Henry (2) a několikaměsíční čtyřčata Beck, Silas, Theo a Cecilia. 

Maxine a Jacob se svěřili s tím, že vždycky chtěli velkou rodinu, takže jsou nadšení. "Vlastně už od začátku jsme chtěli alespoň čtyři. Když jsme čtyři adoptovali a narodil se náš vlastní syn, stejně jsme chtěli ještě další," řekla Maxine. 

Čekala na adopci, když otěhotněla. Obě děti se narodily ve stejný den!

Přiznává, že péče o devět dětí je skutečně náročná, ale tvrdí, že se jí to vrací v množství lásky. Pochvaluje si, že děti navzájem mají skvělé vztahy, což péči usnadňuje. I tak se ale rodiče snaží, aby každé z dětí mělo dostatek nedělené rodičovské pozornosti. 

"Je to obtížné,  protože to pak znamená, že na sebe nemáme s Jacobem moc času, natož abychom měli každý čas sám pro sebe. Ale bereme to jako období, děti rychle rostou a nakonec nám bude chybět doma, kdy nás tolik potřebovali," soudí mnohonásobná máma. S tím, že už není moc velký rozdíl, jestli máte děti tři, nebo jestli jich je devět. 

Těhotenství s trojčaty týden po týdnu. Podívejte se na neskutečnou proměnu ženského těla. Jak maminka vypadá dnes?

Denní rutinu má tahle rodina podobnou jako spousta jiných. Vstávají kolem půl osmé ráno, snídají – miminka dostanou láhve s mlékem, pak jdou ven a domů se vrací na oběd. Po něm si většina rodiny zdřímne a je tu čas na svačinu, na hraní a na večeři. Čtyřčata naštěstí, říkají rodiče, ještě hodně spí. "Až se začnou hýbat, teprve to začne být zajímavé," soudí Maxine. Před spaním si čtou a rodiče se snaží strávit trochu času s každým potomkem zvlášť. 

Jak říká, mají devět dětí do osmi let, ale ještě bláznivější je říci, že osmi z nich je méně než pět. Většinu péče kolem nich zvládají sami, ve dne stejně jako v noci. Jen občas k nim zajde máma Maxine pohrát si s dětmi, zatímco druhá babička občas část vnoučat vezme ven. 

"Milujeme své děti, takže jsme rádi, že s nimi můžeme být. Chaos velké rodiny nás baví. Tam, kde vládne větší chaos, najdete více smíchu, úsměvů a bezpodmínečné lásky," míní rodiče. 

Rodina má svůj vlastní Instagram i kanál na YouTube, kde ukázali třeba příchod čtyřčat na svět. 

A jako bonus video z jiné rodiny s vícerčaty

Rodina se odstěhovala z města do divočiny. Mají TV a proč to i s dětmi udělali?
Instagram vs. realita: Takhle se mámy fotí, ale pravda je úplně jiná!
Témata: Příběhy, Rodina, Instagram, Vaše příběhy, Syn, Zajímavosti, Adopce, Pěstounská péče, Elliot, Čtyřčata, Connor, Parker, Čtyři, Silas, Aiden, YouTube, Jakob, Theo, Láska, Jacob, Národ, Nadšení, Beck, Jake, Děti