Maminka.czJen pro maminku

Za 5 minut připravená na párty aneb maximální efekt za minimální čas

Františka Těšínská 31.  12.  2013
Za 5 minut připravená na párty aneb maximální efekt za minimální čas
Chystáte se na akci, ale nemáte dost času na dlouhé parádění? Přesto si to chcete užít a být svůdná? S pomocí našich jednoduchých triků budete ve formě za pár minut!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1) Co se točí kolem očí

Pro tlumené osvětlení nemusíte nutně volit módní kouřové nalíčení v tmavých barvách. Zkuste to delikátněji. Použijte barvy světlejší, růžové, s perletí, ty vrátí unaveným očím jiskru. A pokud přece jen chcete zaujmout hlubokým pohledem, vyberte si tmavší odstíny kouřově šedé nebo hnědé v triu odstínů od tmavé po světlou. Nejtmavší stín veďte plochým štětečkem kolem řas jako linku, prstem rozetřete střední odstín přes víčko a nejsvětlejším „podmalujte“ spodní linku obočí. Bělmo rozzáříte umístěním nejsvětlejšího stínu do vnitřního koutku oka.
TIP: Smoky Eyes Trio – odstín Life is Pink, Bourjois, 349 Kč

  • Na unavené, oteklé a zarudlé oči položte plátky okurky nebo masírujte okolí očí kostkami ledu. Při nedostatku času totéž zvládnete s chladivým očním gelem a s aplikátorem s kovovými kuličkami. Obojí zlepší cirkulaci krve v jemných cévkách kolem očí.

TIP: Oční gel proti kruhům a váčkům pod očima, Yves Rocher, 700 Kč

  • Když se vám nepodaří otoky kolem očí zmírnit, líčení stíny a řasenkou raději v těchto místech vynechte. Tmavé kruhy a povadlou pleť maskujte rozjasněním – jemným štětečkem pečlivě rozetřete zesvětlující emulzi.

TIP: Liftingové sérum Lift Me Up 2 in 1 Concealer, Astor, 139 Kč

2) Na rty rudou

Na párty se nemusíte bát sytě rudých rtů, dodají líčení slavnostní nádech. Barva se nerozpije do okolí, když použijete konturovací tužku. A když jí vykreslíte i střed rtů a pak teprve nanesete rtěnku, máte vystaráno na celý večer. Odstín červené je na vás, jen dejte pozor, k zažloutlým zubům neladí oranžově červená!
TIP: Rtěnka, Perfect Color Lipstick (Red Pepperoni), ArtDeco, 259 Kč

3) Make-up vždy nový

Na večerní akci si udělejte raději nový make-up. Pleť se nadechne a získá zdravější odstín. Nikdy nedávejte nový make-up na ten, který „seděl“ na pleti celý den, nánosy prachu a mazu by ucpaly póry. Starou vrstvu odstraňte a do pleti vklepejte hydratační emulzi.
Vady zakryjte make-upem s dostatkem pigmentů. Nebo vyzkoušejte novinku – zmatňující a omlazující retušující báze. Obsahují jemné částečky odrážející světlo i bez barevných pigmentů.
TIP: Retušující báze Perfect Blur, Garnier, 250 Kč

4) Obočí ve formě

Vazelínou nebo bezbarvým leskem na rty uhlaďte obočí a vytvořte z něho uhlazenou linku.
Nebo na něj nastříkejte lak a kartáčkem chloupky učešte do stran a nahoru.
TIP: Kartáček s gelem na úpravu obočí, Speed Brow Gel, Benefit, 360 Kč

5) Tváře jako z růže květ

Pokud je vaše pleť bledá, leskne se, nebo je naopak matná, oživte ji jemnou masáží prsty a poklepáváním. Barvu pleti vrátíte také jemným gelem s peelingovými zrníčky. Krouživými pohyby odstraníte odumřelé buňky a pleť bude hladká a zářivá.
TIP: Abrazivní prášek Royal Velvet Radiance, Oriflame, 389 Kč

6) Osvěžení pro nohy

Nohy vás po celém dni bolí a nevejdou se do lodiček? Připravte si rychlou lázeň z chladnější vody a hrsti mořské soli s eukalyptem a mátou. Pomůže také osvěžující a prokrvující masáž střídavě teplou a studenou sprchou. A podobný účinek má i sprej s chladivou mátou. Ten se dá použít třeba i přes punčochy.
TIP: Osvěžující sprej na nohy se zeleným čajem a mátou, Avon, 149 Kč

7) Peeling pro ruce

Suchou a drsnou kůži na rukou zjemněte tím, že do důlku v dlani nalijete olivový olej a přisypete trochu pískového cukru. Nad umyvadlem dlaně promněte a masírujte hřbety rukou a okolí nehtů. Poté opláchněte v teplé vodě. A když není čas na manikúru, nehty obruste jemným pilníkem a ozdobte růžovým lakem.
TIP: Lak na nehty So Laque Ultra Shine, odstín 28, Rosé Lounge, Bourjois, 225 Kč

8) Čarování s vlasy

Pokud potřebují rychlý zásah i vaše vlasy, vyzkoušejte například slaný sprej. Vlasy zdrsní a zvětší se do požadovaného objemu. Rukama je můžete kdykoli nadzvednout a vlny získají znovu objem.
TIP: Tvarovací pudr Tony&Guy, 260 Kč

  • Pro něžné lokny vykartáčujte a lehce navlhčete jednotlivé pramínky vlasů.

Ke kořínkům aplikujte stylingovou pěnu a rozetřete ji do celé délky vlasů. Vytvoří tak jemnou síť, která vlasy při fénování nadzvedne. Pramínky ještě na chvíli zatočte do natáček a nechte vychladnout. Lokny nerozčesávejte.
TIP: Big Volume Push Up, got2b, Schwarzkopf, 132 Kč

  • A nemusíte zoufat, ani když máte mastné a zplihlé vlasy a nedostatek času je umýt. Přebytečnou mastnotu a nečistoty bez problémů vstřebá suchý práškový šampon. Nádobku s šamponem stačí protřepat a obsah aplikovat na vlasy. Přebytky šamponu vyčešete a vlasy upravíte podle svých představ.

TIP: Suchý šampon pro mastící se vlasy, Syoss, 129,90 Kč

Článek vyšel v časopisu Dieta 12/2013

Témata: Jen pro maminku, Časopis Dieta, Krása a styl, party, Max, Lounge, Garnier, Čas, Cévka, Pár, Maximální efekt, Shine, Par, Maxim, Tlumené osvětlení, Efekt, Mini, Part, AVON, Retuš