Maminka.czHry pro děti

Zábava k vodě: Nemusíte jen plavat, zkuste pár našich her

redakce 28.  6.  2014
Zábava k vodě: Nemusíte jen plavat, zkuste pár našich her
Udržet děti na dece, když vylezou z vody, to dá někdy pořádně zabrat. Třeba vám pomůžou naše tipy na hry na mořské pláži nebo na břehu rybníka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Koupání je jedna z nejoblíbenějších letních kratochvílí, ale ani ten největší cachtal nemůže být ve vodě stále. Na dobu odpočinku, ale i na dobu řádění ve vodě se vám budou hodit nápady na různé zábavné aktivity, kterými zabavíte své děti, ale i sebe.

K moři, k rybníku i k bazénu

Rodinný portrét Pokud se podaří dítěti nasbírat hodně mušliček, navrhněte mu, ať z nich vytvoří váš rodinný portrét. Portrét pak svým fotoaparátem zvěčněte a doma si ho vystavte jako báječnou vzpomínku na dovolenou.

Hrad z písku Proměňte se s dětmi v architekty a postavte společně velkolepý hrad. Využijte k tomu jen věci, které najdete na pláži (Mušle, kousky řas, dřevo…). Společné dílo si vyfoťte a po návratu z dovolené jej zkuste postavit znovu, ale už na domácím pískovišti. Porovnejte pak, jak moc se sobě dílka podobají.

Určitě si přečtěte tipy, jak správně děti fotit:Pozor vyletí ptáček! Rady, jak vyfotit děti jako profík

Mořský tvor Tahle hra je vhodná pro sourozence, ale když se do ní zapojíte i vy, pobavíte se všichni. Nechte děti, ať jedno druhému přikryje dolní část těla pískem, ze kterého vymodeluje například ploutev mořské panny či chapadla chobotnice. Pokud zahrne pískem i ruce, může na jejich místě vytvořit třeba krabí klepeta nebo křídla, jako má racek. Nebo si užijte chvilku klidu a nechte se do písku zahrnout sami. Děti pak navíc potěšíte, pokud jim do ruky svěříte fotoaparát, aby vás mohly vyfotit.

Příšera z hlubin I tato hra pobaví celou rodinu. Hodí se však mít k dispozici alespoň voděodolný fotoaparát. Pro bezpečnost hry je třeba, aby všichni účastníci uměli plavat. Jeden z hráčů se potopí a při vynoření bude představovat příšeru. Ostatní čekají, až se vynoří. Připravte si fotoaparát a svou pohotovost. Jakmile se „příšera“ vynoří, stiskněte spoušť. Postupně se na postu příšer vystřídejte všichni a doma pak fotky oblud porovnejte. Tu nejlepší nezapomeňte odměnit. Tip na to, jaký fotoaparát pořídit najdete TADY.

Lovci perel Hra vhodná pro plavce. Potřebujete korálky, označené kamínky nebo mušličky. Úkolem hráčů je v co nejkratším čase nalovit z moře co největší počet perel ležících na dně. Na dané znamení se všichni vrhnou do vody a snaží se najít jednu perlu. S tímto kouskem se vrátí na břeh. Tam perlu uloží na určené místo a můžou se vrátit pro další kousek. Vyhrává ten, kdo nasbírá více perel.

Vodní cirkus Změňte se s dětmi v akrobaty a připravte si navzájem cirkusové překvapení. Zkoušejte ve vodě různé akrobatické prvky a navzájem si je hodnoťte. Postupně se vystřídejte.

Vyhazování míče Ať už jste u moře nebo jen u bazénu na zahradě, můžete dětem navrhnout, ať jedno z nich vyhodí míč, a mezitím, co poletí ve vzduchu, musí udělat nějakou legrační pózu a chytit míč a hodit druhému. Ten, komu se to nepodaří, musí poté splnit nějaký trest.

Témata: Děti, Hry pro děti, zábava, Plavání s dětmi, Nejkratší čas, Příšera, Par, Žába, Pár, Největší počet, Ptáček, Ploutev, Rodinný portrét, JEN, Náš, Portrét