Maminka.czKam s dětmi

Zábava pro celou rodinu

Iva Endrychová 17.  4.  2015
Přinášíme další várku zajímavých tipů, jak strávit volný čas s dětmi. Můžete se zábavně poučit o historii lékárnictví nebo oslavit Den Země.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zahrajte si na lékárníky

Interaktivní výstava "Od alchymie k moderní lékárně" vás zábavnou formou provede dějinami farmacie. Můžete si vlastnoručně vyrobit tabletku, pilulku, čípek či mastičku a děti si zahrají o bílého plyšového lva.

Víte, jak se liší tabletka, pilulka a kapsle? Pokud si myslíte, že je "prášek jako prášek", jste na omylu. O rozdílech mezi jednotlivými lékovými formami, vzniku a vývoji farmacie, záludnostech lékárenského povolání a dalších zajímavostech z tohoto ušlechtilého oboru se dozvíte na výstavě lékárníků, manželů Nedopilových z lékárny u Bílého lva. Výstavu najdete v prostorách Kulturního střediska Obecního úřadu ve Strančicích (2 minuty od zastávky vlaku – nádraží Strančice).

Do 17. 5. 2015 je otevřeno každý víkend a státní svátek (10:00-18:00) se stálou službu průvodce.

Pro organizované školní/školkové/seniorské kolektivy nebo pro skupinky vážných zájemců o prohlídku otevřeme na vyžádání  i v týdnu v pracovních dnech (pondělí až pátek, 10:00 – 18:00 hod).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Den Země ve Velkém Valtinově

Podralský nadační fond ZOD a Sdružení za záchranu kopce Tlustec pořádají oslavy Dne Země na hřišti Slavoj ve Velkém Valtinově na Českolipsku.

Akce se koná v sobotu 18. Dubna 2015 a začíná ve 13:00.

Návštěvníci se budou moci těšit z bohatého programu, jehož součástí bude i „Spanilá jízda“ historické zemědělské techniky. Neméně atraktivním bodem programu bude zásah hasičů historickou hasicí stříkačkou nebo drezura koní. Děti se budou moci zúčastnit tvořivých dětských dílen a užít si se zvířátky, na skákacím hradě nebo na trampolíně.

Je připraveno i malování na obličej a vyhlašování výsledků výtvarné soutěže „Lidé a zvířátka v okolí kopce Tlustec“. Po celou dobu akce je možné se občerstvit v kiosku na hřišti, případně ochutnat něco dobrého u stánků s regionálními potravinami. U stánků si budete moci nakoupit také různé výrobky tradičních řemesel. Vyvrcholením akce bude hudební vystoupení známé kapely „APPLESEXIS“

Podrobnější informace najdete na webu Podralského nadačního fondu ZOD 

Zahrada Bubec – nové hudebně-výtvarné workshopy pro všechny generace

Příjemný čas můžete každý den v Zahradě Bubec. Zváni jsou všichni zájemci ve věku od dvou do 100 let. V ateliéru se po celý den konají různé workshopy pod vedení zkušené lektorky Anny Irmanové.

Konají se každý den – po předchozím objednání a v případě přihlášení dostatečného počtu účastníků – v Zahradě Bubec (Tělovýchovná ulice, Praha 5 – Řeporyje), v areálu zatravněného hřiště s unikátními herními a sochařskými prvky, uprostřed přírody.

Témata kreativních dílen Zahrada Bubec:  Živly – Oheň, voda, vzduch a země. Vznik Slunce a Keltové. Vznik Evropy – pohyby kamene. Bojíme se v lese – O strašidlech hodných i oškliváckých. Od Řípu po Šumavu: Řipské hory a Gabréta. O Vltavě a Berounce. Dívčí Hrady. O Golemovi. Magistr Kelly – O staré pražské alchymii. O vílách a vodnících malostranských. O pražských palácích a jejich správných obyvatelích, které pořád rušíme. Tajemství pražských zahrad.

Cena pro osobu: půldenní 50 Kč / celodenní 100 Kč. Návštěvu kreativních dílen zpestří prohlídka blízkého uměleckého Studia Bubec, ve kterém pracují výtvarníci z České republiky i ze zahraničí, nebo příjemná procházka Prokopským údolím.

Stránky studia: www.bubec.cz

Objednávky kurzů na: Anna Irmanovová, e-mail: anna.irmanovova@centrum.cz

Mladí Ladí Jazz

V pondělí 20 dubna se mohu vaše děti ve věku 2 až 12 let zúčastnit zábavného workshopu držitele prestižní hudební ceny Grammy Orana Etkina. Workshop probíhá v prostorách Era Svět od 17:00. 

Hudební dílna je založena na Etkinově jedinečné výukové metodě timbaloloo, která pomocí hravosti a fantazie v dětech rozvíjí cit a lásku k hudbě. Kapacita workshopu je omezena, proto s přihlašováním neváhejte. Více informací najdete na www.mladiladijazz.cz.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, zábava, Kapsle, Alchymie, Záludnost, Státní svátek, Pilulka, Přihlašování, Apple, Drezura, Čelo, Příjemný čas, Předchozí objednání, Obecní úřad, Regionální potravina, Tabletka, Prokop, Žába, Socha, Kelly, Den Země, Kelt