Maminka.czPředškolák

Zábavná výchova dětí? Formou zážitků

Reklama 17.  5.  2010
Zábavná výchova dětí? Formou zážitků
Znáte vy i vaše děti Dobrušku pouze z románu F. L. Věk? A Litomyšl si vybavíte spíš jako vyjmenované slovo? A co takhle Světlá pod Ještědem, odkud čerpala svou inspiraci Karolína Světlá? Jak dlouho ji synáček hledá na mapě?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vydejte se s našimi tipy za znalostmi. Uvidíte, že se skutečným zážitkem na vlastní oči, půjde vašim dětem učivo jako po másle.

A přesně takto funguje poznávací turistika. Když ji vyzkoušíte i se svými dětmi, uvidíte, jak narostou jedničky z přírodovědy, zeměpisu, dějepisu i češtiny.

Pro nejmenší – trocha reality z pohádek

Možná už většinu pohádek znají zpaměti a oživit je nepotřebují. Ale využijte jejich nadšení a začněte jim ukazovat „svět“ už v nízkém věku. Naučí se, jak je zajímavé věci vidět na vlastní oči, nejen v televizi nebo na videu. A že je to často ještě daleko větší zábava!

Kam za pohádkami pro nejmenší?

Ladův kraj – pohádkový region kolem Hrusic

Za Zlatovláskou na Červenou Lhotu

Romantický hrad Bouzov z pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci

Historie pro školáky

Česko patří mezi velmi populární turistické cíle právě proto, že historie tu na návštěvníky dýchá na každém kroku. Ukažte ji i svým dětem – staré hrady a zámky, zajímavé sochy, rozdíly stavebních stylů i prales!

Kam za historií v Česku?

Vlakem Boubínským pralesem

Rotunda sv. Petra a Pavla ve Starém Plzenci

Expozice středověkého stříbrného dolu v Kutné hoře

Oživlé legendy

Legendy a pověsti, stejně jako pohádky, děti milují. Ukrývají v sobě tajemství, hrdinské postavy, krále i princezny – prostě vše, co do správné legendy patří. A ačkoliv se jejich existenci zřejmě nikdy nepodaří přesně osvětlit, některá místa jsou s nimi spojena tak úzce, že téměř vidíte Šemíka, jak se řítí z vyšehradské skály.

Kam za památkou starých legend?

Rytířská stezka na Velkou Čantoryji

Za historií hory Říp

Staronová synagoga – skrývá Golema?

Přírodovědné okénko

Pokud vaše děti netrpí alergiemi na vše kvetoucí, je právě teď ideální doba zavést je do přírody a ukázat jim její krásy. Zvířata, stromy, rostliny, hory, řeky a jezera – je opravdu, co objevovat! A pokud děti nebaví jen se dívat, zapojte je do hry. Kdo první pozná javor? Nebo kdo se pochlubí ve škole, že jel na poníkovi ?

Kam za přírodou, která nadchne i malé návštěvníky?

Procházka v arboretu Šmelcovna Boskovice

Šumavské safari - jedinečný zážitek z pozorování jelenů v přirozeném prostředí

Zoo Brno láká po celý rok

Města se slavnou historií

Po těchto ulicích chodili, zde bojovali a zde hledali inspiraci pro svá díla. Uvidíte ji taky? Uslyšíte rachot zbraní či ladné klavírní melodie v zurčícím potoce?

Kam za přírodou, která nadchne i malé návštěvníky?

Rodný byt Bedřicha Smetany v Litomyšli

Za „Babičkou“ na zámek Ratibořice

Virtuální bitva Austerlitz 1805 - virtuální realita na zámku Slavkov u Brna

Vysvědčení se blíží, využijte krásného počasí a dožeňte jedničky! A nezapomeňte se královsky bavit po celý čas, který strávíte se svou rodinou.

Více na: www.kudyznudy.cz.

Témata: Děti, Předškolák, Batole, Rodina, Školák, Chování a vztahy