[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Celé odpoledne zpříjemňoval hostům moderátor akce, známý popularizátor české gastroturistiky Lukáš Hejlík. Byl skvělý, neúnavný a příchozí fanoušky dobré gastronomie si získal svou nekonečně dobrou náladou. Na pódiu se během dne povídalo, vařilo, peklo a vzdělávalo. Aleš Dvořák, létající sládek z národního pivovaru Budějovický Budvar, například s Lukášem Hejlíkem probral pivo od A do Z, což ocenila hlavně dospělá část publika. Losovala se i tombola Lidl Plus, nabitá spoustou hodnotných výher.
Ani letos nechyběly tradiční a oblíbené piknikové koše naplněné po okraj dobrotami a mnozí už netrpělivě čekali, až si je budou moci zakoupit. Byl to moc hezký pohled, jak spolu členové rodin i přátelé trávili pohodové nedělní odpoledne piknikováním na dece v trávě!
Velká pozornost byla věnována i udržitelnosti a omezení plýtvání. V zóně Lidlu si návštěvníci na kole vyšlapali smoothie z ovoce a zeleniny, která pocházela převážně z bedýnek „S Lidlem šetříme jídlem“, a lektorky ze Zachraň jídlo jim ukázaly, jak chutně zpracovat zbytky v kuchyni. Každý si také mohl zakoupit různobarevné kelímky, které šlo posléze použít ve všech stáncích a foodtrucích.
Bohatý program a spoustu her si užili i nejmladší návštěvníci. Děti se mohly zúčastnit kuchařské akademie a zábavných soutěží, nechyběl fotokoutek nebo hrací zóna Mateřídoušky, Sluníčka a ABC a v zóně Lidlu se naučily připravit minipizzy.