Maminka.czGalerie

Stylové žabky jsou na léto naprostou nezbytností. Máme pro vás 30 top tipů. Vyberete si?

Simona Procházková 7.  6.  2022
Praktické žabky patří v letních měsících bez debat mezi nejoblíbenější typy obuvi. Nosíme je nejen na pláž nebo k bazénu, ale klidně i do města, na nákup nebo na hřiště s dětmi. Podívejte se do galerie, kde najdete 30 sexy, pohodlných i praktických modelů pro každou příležitost.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Léto bez žabek (neboli flip-flopů, jak se jim také říká) si snad ani neumíme představit. Pravda, tyto populární botky nejsou pro naše chodidla zrovna nejzdravější, přesto jsou mezi ženami, muži i dětmi velmi populární. Snadno se nazouvají, jsou pohodlné, praktické a užijeme je téměř kdykoli a kdekoli. Zdaleka již nejde jen o plážové "nazouváky".

VIDEO: Sto let proměn šatů!

Kožené, textilní, gumové, kaučukové, jutové, s provázky, kamínky nebo glitry... Které vybrat? Nabídka v obchodech je více než pestrá a mnohé modely drží krok s nejnovějšími módními trendy a vypadají na noze velmi pěkně. Užijte si je, udělejte parádu, myslete ovšem na to, že ortopedi a fyzioterapeuti zdůrazňují, abyste v těchto botách netrávili spoustu hodin každý den.

Žabky podle nich rozhodně nejsou určeny pro celodenní pobíhání. Plochá podrážka a pásky mezi prsty totiž mohou ničit nohu, nadměrně zatěžují nožní klenbu a deformují chodidlo. Žabky ubližují také patě a nezdravě zatěžují Achillovu šlachu.

Oversized šaty: už máte ty své? Tady je 20 tipů na top kousky, bez kterých se v létě neobejdete

Tušili jste, že žabky byly velice oblíbené již ve starověku? Znali je staří Egypťané, Mezopotámci, Řekové i Římané. V Egyptě je vyráběli z papyru a palmových listů, Číňané zase z rýžové slámy. Boty samozřejmě nevypadaly tak, jak je známe dnes. Staří Řekové nosili žabky, u kterých popruh odděloval palec od ukazováčku, ve starověkém Římě bylo zase typické, že oddělovací pásek se umísťoval mezi ukazováček a prostředníček. V Indii pak nedávali na tyto sandály řemínek, ale očko na palec, což mnohdy vídáme u některých typů žabek i dnes.

Témata: Galerie, Krása a styl, Móda, léto, Egypt, Pláž, Styl, korálky, Trendy, Bazén, Nákupní tipy, Nezbytnost, Naprostá nezbytnost, Obuv, ZOOT, Žabka, Indie, Black, Deichmann, Říman, Letní měsíc, Oblečení a móda na Heureka.cz