Maminka.czKam s dětmi

Začíná výstava nejlepších dětských výtvorů na téma Báje, pohádky a pověsti

redakce 14.  5.  2011
Začíná výstava nejlepších dětských výtvorů na téma Báje, pohádky a pověsti
16. ROČNÍK MEZINÁRODNÍ VÝTVARNÉ SOUTĚŽE PRO DĚTI MALUJEME PO SÍTI VRCHOLÍ. Výstava originálů vítězných prací je otevřená od 15. června do 25. září v Letohrádku Kinských v Národopisném oddělení Národního muzea v Kinského zahradě.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Vidět zde můžete malby, kresby, rukodělná dílka i počítačové animace a to doslova z celého světa. Letošní téma Báje, pohádky a pověsti inspirovalo děti v České republice, ale i na Slovensku, v Bosně a Hercegovině, Švýcarsku, Německu, Bělorusku, Bulharsku, Indii, Indonésii a Africe", popisuje pořadatelka výstavy a redaktorka Webíku - webových stránek Českého rozhlasu pro děti - Lenka Kupková. Celkem do letošního už 16. ročníku soutěže poslaly děti na tři tisíce prací.

Prvního kola hodnocení, které proběhlo v budově Českého rozhlasu, se zúčastnilo několik výtvarníků, kteří se zhostili nelehkého úkolu vybrat z mnoha povedených dílek ta nejkrásnější. Úroveň zaslaných prací je rok od roku vyšší, proto to ani pro profesionály nebylo lehké rozhodování. Absolutního vítěze vybrali známé osobnosti, mezi kterými jsou např. výtvarníci Adolf Born, Tomáš Bím, Kamil Hlubuček nebo herečka Naďa Konvalinková a hudebník Pavel Šporcl.

Vybraná dílka jsou zpracována do galerie vítězných prací, kde může každý návštěvník webu malujeme.rozhlas.cz obdivovat svého favorita. Během květnového hlasování zde nejlépe ohodnocený výtvor získal Cenu veřejnosti.

Po celou dobu výstavy mohou návštěvníci zdarma zkoušet připravené výtvarné techniky ve výtvarných dílnách.

Další informace na: malujeme.rozhlas.cz a webik.rozhlas.cz

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Pohádky, výstava, Pověst, Naďa Konvalinková, Téma, Dětský, Adolf Born, Báj, NEJ, Zac, Výtvor