[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme kostky, nudličky nebo plátky osoleného masa a orestujeme ze všech stran, výpek zaprášíme kari kořením, velmi krátce orestujeme (aby nezhořklo!) a podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme vepřové maso téměř doměkka za občasného promíchání a podlití, pak přidáme na kostky pokrájenou dýni a dodusíme. Celý recept najdete ZDE.
Olej rozehřejte v hrnci a zlehka na něm osmažte nakrájenou cibuli. Smažte asi 5 minut, až cibule zkřehne, ale nezabarví se. Vsypte kousky dýně a za občasného promíchání smažte ještě asi 10 minut, až začne měknout. Vlijte vývar, povařte ještě 10 minut, přidejte smetanu a polévku pak tyčovým mixérem rozmixujte. Celý recept najdete ZDE.
Maso nakrájíme na kostky nebo plátky (dle použitého druhu), osolíme, opepříme a dáme orestovat dosklovata na oleji osmaženou cibuli. Až máme maso osmažené, přidáme krátce orestovat i rajský protlak. Podlijeme vývarem, přidáme tymián a nové koření a dusíme téměř doměkka. Celý recept najdete ZDE.
Mouku s máslem, špetkou soli a cukrem dobře uhněteme, dle potřeby přidáme 1–2 lžíce studené vody. Těsto zabalíme do mikrotenové fólie a přibližně na hodinu uložíme do chladna. Celý recept najdete ZDE.