[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Nakrájené krajíce sendvičového chleba zrcadlově položte vedle sebe. Namažte je termizovaným sýrem nebo žervé, místo plátků sýra použijte sýr strouhaný – použijete ho méně než plátkového, a vnitřní sýrová vrstva bude navíc mnohem více nadýchaná. Můžete přidat na malé kousky pokrájenou šunku pro děti a podobně drobně pokrájená rajčata, aby je malé děti mohly lépe skousat. Z rajčat vykrojte tekuté středy, aby sendvič nebyl příliš vlhký. Druhý krajíc chleba také pomažte a přiklopte. Vršek sendviče potřete tenkou vrstvou (ideálně přepuštěného) másla. Spodní strana by se mazala těžko, pomažte proto rovnou dno sendvičovače nebo pánve (na pánvi opékejte velmi zvolna a pomalu, otáčejte po třech minutách a nechte na pánvičce poklici). Položte na máslo toast a spodkem ho rozetřete. Přiklopte, čekejte – na zlatavou barvu z obou stran. Zoubkatým nožem sendvič rozkrojte a/nebo z něj odkrojte kůrky. Sendvič by měl být na povrchu krásně křupavý, uvnitř rozteklý. Nechte ho chviličku vychladnout a hurá na něj!