Maminka.czRecepty

Zapečený toast speciálně upravený pro děti. Rodičovské body zaručeny!

Veronika Zenklová 15.  4.  2021
Zapečený sýrový toast chutná snad každému. Jen dětem je ho třeba trochu přizpůsobit. Rozhodně ale nepůjde o kompromisy v chuti!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ingredience na 2 kusy

  • 4 plátky kvalitního toastového chleba
  • 2 lžíce čerstvého termizovaného sýra nebo žervé
  • 40 g mladé goudy v celku
  • plátek dětské šunky nebo cherry rajčátko (možno vynechat)
  • necelá lžička povoleného přepuštěného másla

Postup

Nakrájené krajíce sendvičového chleba zrcadlově položte vedle sebe. Namažte je termizovaným sýrem nebo žervé, místo plátků sýra použijte sýr strouhaný – použijete ho méně než plátkového, a vnitřní sýrová vrstva bude navíc mnohem více nadýchaná. Můžete přidat na malé kousky pokrájenou šunku pro děti a podobně drobně pokrájená rajčata, aby je malé děti mohly lépe skousat. Z rajčat vykrojte tekuté středy, aby sendvič nebyl příliš vlhký. Druhý krajíc chleba také pomažte a přiklopte. Vršek sendviče potřete tenkou vrstvou (ideálně přepuštěného) másla. Spodní strana by se mazala těžko, pomažte proto rovnou  dno sendvičovače nebo pánve (na pánvi opékejte velmi zvolna a pomalu, otáčejte po třech minutách a nechte na pánvičce poklici). Položte na máslo toast a spodkem ho rozetřete. Přiklopte, čekejte – na zlatavou barvu z obou stran. Zoubkatým nožem sendvič rozkrojte a/nebo z něj odkrojte kůrky. Sendvič by měl být na povrchu krásně křupavý, uvnitř rozteklý. Nechte ho chviličku vychladnout a hurá na něj!

Témata: Recepty, Děti a jídlo, Vaření, Video recept, Vaření pro rodinu, Mall.tv, Body, Cherry, Sýr, Sendvič, Rod, Chléb, Toast, Děti, Šunka, Máslo, Krajíc, Zář, Plátek, Rajče