Maminka.czBolest hlavy

Zapomeňte na prášky. Bolest hlavy utišíte i přírodními recepty

kog 25.  7.  2018
Bolest hlavy dokáže slušně potrápit. Kdo z nás ji někdy nezažil? Ne vždy ale musíte hned sahat po tabletkách. Těhotné ženy nebo děti by ani neměly. Nepříjemné bolesti se ale mohou zbavit i přírodní cestou. Recepty z bylinek jsou účinné, levné a máte je vždy po ruce. Tady jsou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Bolest hlavy může způsobit mnoho faktorů, jedním z nich je i únava způsobená dehydratací. Než tedy sáhnete po tišících lécích, zkuste se nejprve napít studené vody. Dalším dobrým pomocníkem je led – přiložením sáčku s ledem na čelo a šíji utlumíte pocit bolesti. 

V boji s nepříjemnou bolestí hlavy mohou pomoci také bylinky – třeba máta, bazalka, zázvor nebo heřmánek. Možná se budete divit, ale pomoci mohou také zelená jablka nebo skořice. Jak a kdy je použít? Poradíme vám v následujícím videu. 

Další tipy na domácí léčbu bolestí hlavy najdete TADY

Smíchem proti alergiím i bolestem: 6 skvělých účinků smíchu na zdraví
Aromaterapie: Může zpříjemnit těhotenství a usnadnit porod či kojení
10 příznaků nedostatku železa: Únava, bolesti hlavy i opakované infekce

 

Témata: Zdraví, Děti, Video, Rodina, Praktické rady, Bolest, Bolest hlavy, Hlava, Tišící lék, Tabletka, Domácí léčba, Prášek, Následující video, Mata, Přírodní cesta, Nepříjemná bolest, Recept, Těhotná žena, Přírodní recept, Studená voda, Bylinky, Zdraví na Heureka.cz