Maminka.czDětské oblečení a dětská obuv

Zase je venku nevlídně? Poradíme vám, jak obléknout děti do nepříznivého počasí

Jakmile vysvitne první jarní sluníčko, máme tendenci odkládat dětem teplé bundy a kalhoty. Počasí na jaře však bývá zrádné, výjimkou nejsou ani dešťové přeháňky, proto je třeba myslet na správné oblečení, ve kterém děti neprochladnou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Které materiály jsou vhodné na ven

Klasická modelová situace. Venku je už několik dní nevlídně a prší, ale doma s dětmi se to už nedá vydržet, a tak je třeba vyrazit ven. Ať už se chystáte na delší procházku nebo si jdete jen zadovádět na dětské hřiště, myslete na vhodné oblečení. To je takové, ve kterém se děti budou cítit pohodlně a nebude jim zima nebo vlhko.

Boj s každým kusem oblečení aneb jak nasoukat batole do šatů?

„Na jaře a na podzim jsou vhodné lehce zateplené bundy. Pro děti doporučuji vybrat vždy bundu s membránou, která ochraňuje před vlhkostí zvenku a zároveň je dobře prodyšná. Vhodné jsou také produkty s membránou, která děti zároveň ochrání proti větru. Jedná se například o windfleece,“ říká Petra Tichá ze společnosti Skibi.

Ta dále dodává, že velmi oblíbené je softshellové oblečení, které děti využijí nejen při pobytu venku, ale bez problémů si je mohou vzít také do školky nebo do školy.

Témata: Děti, Video, Praktické rady, Dětské boty, Dětské oblečení a dětská obuv, pořad, Softshell, Prodyšnost, Bunda, Parametr, Dětské hřiště, Skibi, Bezpečnost dětí, Správný výběr, Jistota, Nepříznivé počasí, Rukavice, Jak, Dlouhý rukáv, Počasí, Punčocháče, Modelová situace, Celé tělo, Nepromokavé oblečení, Pór, Dětská obuv na Heureka.cz