Maminka.czEkovýzva

Zavedli jsme domácí kompostér na zbytky z kuchyně, říká editorka Radka

redakce 11.  5.  2019
Když jsme bydleli ve městě, nebylo ještě kompostování tak v módě. Po přestěhování na venkov nám to přišlo jako přirozená věc, ačkoli naše záhonky jsou vážně nerozsáhlé, říká webeditorka Radka Wallerová.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Měli jsme kompost venku pod stromy, bohužel však podlehl každonočním nájezdům divokých prasat – chodí jich kolem našeho domu desítky. Nemá smysl ho každý den zkoušet opravovat, do rána by bylo všechno zase roztahané. Takže teď, ač na vsi, nekompostujeme vůbec, a to mě štve.

Vkládání bioodpadu do normální popelnice už mi je proti srsti. Proto chci zkusit domácí kompostér. Už jsem vybrala vhodný typ - Urbalive od české firmy Plastia, který nezabírá zbytečně moc místa, ale zároveň poslouží pro zbytky z kuchyně celé rodiny s dětmi. Navíc vypadá skvěle, takže spoustu lidí vůbec nenapadne, že jde o kompostér. 

Klepněte pro větší obrázek

Moderní podobu vermikompostéru navrhl český designér Jiří Pelcl. Foto: Plastia.cz

Radka Wallerová, webeditorka, synové Matouš (21), Tobiáš (19), Bartoloměj (8) a dcera Josefína (3)

Eko není cool, eko je normální! Jaká jsou naše redakční ekopředsevzetí?
Omezím jednorázové plenky a vlhčené ubrousky, říká webeditorka Markéta
Témata: Video, Móda, Ekologie, kuchyně, Ekovýzva, Editorka, Popelnice, Domácí, Bartoloměj, VERMI, Tobias, Kompostér, Matouš, Přestěhování, Přirozená věc, Wall, Dom, Tobiáš, Radka Wallerová, Zbytek, Web, Oblečení a móda na Heureka.cz