Zbavte se celulitidy jídlem

Dokturka 21. 11. 2013 17:16
Zbavit se celulitidy neni nic těžkýho :) A naprosto souhlasím s jídlem. Lidi si to pořád neuvědomujou, ale jídlo je 90% příčina celého problému. Snažit se to vyřešit pouze různými cviky nemá význam, pokud se dostatečně nezmění strava.
Docela pěkný článek na http://chcibrisaky.com/jak-se-zbavit-celulitidy/ .. Mám s tím zkušenosti (a nejen já, i moje mamka). Změnit stravu bylo nejmoudřejší,co jsem udělala.
Hanka 26. 10. 2017 11:53
Ahoj, ja jsem slysela ze na celulitidu by mel pomoct i peeling, chtela bych si teda nejaky na vanoce prirodni peeling koupit. mate nekdo prosim nejake doporuceni jaky tedy vyzkouset? diky moc
Lu 19. 4. 2020 08:54
No k radám v článku: pokud někdo kdo má potíže s toxiny (únava, potíže s kůží, imunitou, bolesti hlavy časté apod.) nebo tzv. vlhkostí v těle (viz diagnostika podle čínské medicíny) bude kombinovat něco co je mraženého, do toho syrové, do toho tofu, tak garantuju, že si svoje potíže jen zhorší (otoky, gynekologické výtoky, pocit tíže v rukou/nohou, zvýšené pocení, sklon k mastné pokožce hlavy, nedostatek energie, potíže s močením atd.).

Ono je potřeba věci kombinovat hlavně tak, aby to - odpovídalo metabolickému typu a zdravotnímu stavu daného člověka (co jednomu prospívá, jinému vadí na trávení až škodí zdravotně třeba, viz např. to tofu nebo mražené, ale i třeba bezmasá strava nebo lepek, mléčné apod.)

- kombinovat věci tak, aby to především zohledňovalo také to jak moc se trávení "nadře" než to zpracuje a opravdu vyživí tělo a odvede ty metabolické zbytky... kombinace typu mléčné, maso, do toho třeba hodně ořechů nebo nějaké těžké, konzervované věci, navrch dezert apod. - tím se člověk dopracuje jedině k tomu, že bude mít ještě víc toxinů ve střevech (kvasí to a zpomaluje se metabolismus, to je to poslední co chceme pokud se chceme zbavit celulitidy).

Je totiž potřeba nejen jednoduše míchat "aha, tohle má bílkoviny, tohle má vitamín ten a ten, tak to tam vrznu taky, dohromady super" (já tomu říkám "fitness strava á la kočička a pejsek")... ale přemýšlet nad tím jestli to pro ten žaludek dává smysl v té SMĚSI a nakolik to je stravitelné a využitelné...

Jako špatný příklad uvedu např. školní jídelny kde se tímhle řídí - pak vznikají pro trávení a imunitu (a i tu celulitidu) naprosto nesmyslné kombinace typu gulášová polévka a buchtičky se šodó nebo hovězí v mrkvi, které děti zajídají termixem. Na papíře to možná výživově vypadá ok nebo i dobře (velikost porce, bílkoviny, sacharidy, vápník, železo atd.), ale v reálu je z toho takový mix, který trávení pořádně nestráví. Lidem pak přidá už od dětství normální, že mají jeden den takovou stolici, druhý takovou, každou chvíli trochu průjem nebo zácpu.

Ono opravdu platí zdravé střevo = zdravá kůže Nejde ale jen o vzhled, ale i o imunitu, úroveň energie a samozřejmě se to projevuje i na cévách atd.

Prostě není dobré snažit se černobíle jen zaměřit na 1 problém. Já mám opravdu dobrou zkušenost s tím nechat si poradit. Ne od nějakých předražených koučů, ale od někoho kdo se tím zabývá ze zdravotního hlediska. Aby ten přechod byl postupný, ale trvalý. Žádné výkyvy váhy, ale postupné ozdravení celého organismu. Tím se mimochodem i stabilizuje psychika nebo zlepší soustředění a spánek.
3