Maminka.czBatole

Zdeňka Žádníková bude číst dětem na Chvalském zámku

redakce 2.  11.  2011
Herečka a maminka tří dcer Zdeňka Žádníková bude v neděli 6. listopadu číst dětem z knihy Medvědí Babi a její kouzelná rodina autorky a malířky Anny Obrové. Zapojí se tak do programu kampaně Celé Česko čte dětem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Čtení bude součástí slavnostního zahájení putovní výstavy Cesta k dětem, kterou pořádá Celé Česko čte dětem ve spolupráci s projekty Medvídkov a Lali jóga, a to na Chvalském zámku od 15 hodin. Cílem výstavy je motivovat rodiče a děti k aktivnímu trávení společného volného času.

Vernisáž výstavy Cesta k dětem
Kdy: neděle 6. listopadu 2011 od 15 hodin
Kde:Chvalský zámek, Na Chvalské tvrzi, 193 21 Praha 9 - Horní Počernice

Kromě čtení dětem bude na programu slavnostního zahájení putovní výstavy Cesta k dětem cvičení jógy s autorkou knihy Lali cvičí jógu Hankou Luhanovou a prodejní výstava fotografií z kalendáře Celé Česko čte dětem, ilustrací projektů Lali jóga a Medvídkov.

Celé Česko čte dětem

Pravidelné čtení dětem má obrovský význam pro správný emocionální vývoj dětí a formování návyku číst si v dospělosti. Předčítání rozvíjí paměť a představivost, učí myšlení. Posláním obecně prospěšné společnosti Celé Česko čte dětem je prostřednictvím společného čtení budovat pevné vazby v rodině. Předčítání utváří pevné pouto mezi rodičem a dítětem. Hrdinou projektu Celé Česko čte dětem je dítě, nikoliv kniha.

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Batole, Kam s dětmi, Maminka cestuje, ČÍST, Chvalský, Aktivní trávení, Zdeňka Žádníková, Společné čtení, Horní počernice, Pevné pouto, Na Chvalské, Obrovský význam, Zdeňka, Emocionální vývoj, Slavnostní zahájení