Maminka.czVýživa a stravování

Zdravá dobrota: Upečte si vločkový štrúdl

Plech s právě vytaženým štrúdlem dokáže skvěle provonět celou kuchyni. Navíc mu málokdo odolá, přitom udělat ho, není žádná věda. Zkuste tentokrát jeho zdravější variantu.
, Časopis F.O.O.D.
14. 3. 2014
Zdravá dobrota: Upečte si vločkový štrúdl

Štrúdl nebo závin? Je to jedno, když směs teplých jablek, oříšků a skořice voní z trouby, všem se začnou sbíhat sliny. Jeho příprava není vůbec složitá a dá se při ní různě experimentovat.

Vločkový štrúdl

2 štrúdly, 45 minut

Potřebujeme:6 jablek, 250 g ovesných vloček, 400 ml bílého jogurtu, 1 lžíce medu, 1 hrst vlašských ořechů, 1 lžička skořice

1. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

2. 250 g ovesných vloček rozmícháme se 400 ml bílého jogurtu a velkou lžící medu.

3. Rozdělíme na 4 stejné díly. Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme lžící dvě ploché, podlouhlé placky – bude to základ dvou malých štrůdlíků.

4. Na těsto z vloček rozdělíme jablka, posypeme je ořechy a skořicí a na ně opět lžící rozdělíme zbylé těsto. Musíme si pomoci rukama, aby těsto pokrývalo všude jablka a trochu je přimáčkneme - vytvarujeme šišky.

5. Pečeme na 200 stupňů půl hodiny, necháme zcela vychladnout.

Náš tip: Kdo chce, může přidat rozinky.

(Recept vyšel v časopise F. O. O. D 2/2014)

Témata: Výživa a stravování, Časopis F.O.O.D., Dobrota
Mohlo by vás zajímat
Špatné počasí? Nevadí! Vezměte do ruky knihu a užívejte si domácí pohodu
Halloweenské dobroty, které ocení nejen děti
Utrpení matek perfekcionistek... Perfektní chtějí být většinou prvorozené dcery
Diastáza se objevuje hlavně po druhém porodu. Jak se zbavit rozestupu břicha ?

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu