Maminka.czZdraví

Přetahovat, nebo nepřetahovat? Vše, co byste měla vědět o předkožce

Klára Kotábová 15.  6.  2017
Maminky chlapečků řeší její přetahování, péči o ni a stále dokola se ptají i na možnosti obřízky. My jsme zjistili, že medicínsky téma předkožky až tak zajímavé není, že byste měla dát především na zdravý selský rozum. A doporučení vašeho pediatra.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pokud máte dceru, není třeba, abyste četla dál. Jestliže na vás z postýlky pokřikuje chlapeček, měla byste se zastavit a následující řádky si pozorně přečíst, protože jen díky medicínskému názoru můžete svému synkovi pomoci. Rozhodně platí, že nemá cenu tomuto tématu přikládat větší váhu, než jakou doopravdy má.

Takže pokud vám vaše kamarádky tvrdí, že předkožku musíte oddělovat od žaludu násilným přetahováním, neposlouchejte je. Mikrotrhlinky, které způsobíte, by mohly být pro dítě velice bolestivé, je zapotřebí nespěchat a nechat všemu dostatek času.

BUDE SE VÁM HODIT: Aby miminko netrápily první zoubky

Měsíční miminko se také nesnažíte postavit nebo ho nenutíte, aby tleskalo do rytmu jednoduché básničky. Co vše se může stát, když budete příliš aktivní?

Již zmíněné mikrotrhlinky rozhodně nejsou procházkou růžovým sadem, také může dojít k parafimóze – překážce při močení, která se odstraňuje chirurgicky a v neposlední řadě může v důsledku mikrotrhlin docházet i k neoddělitelným srůstům, které jsou teprve tou skutečnou komplikací.

Témata: Zdraví, Časopis Maminka, Zadní část, Teplá voda, Neposlední řada, Šestý týden, Malý chlapec, Močové cesty, Partie, Intimní partie, Zánět, Velká většina, Chirurgický zákrok, Operační zákrok, Batolecí věk, Hygienický návyk, Hlavní problém, Násilné přetahování, Správné teplo, Bakteriální infekce, Tvaroh, Celková anestezie, Terapie, Růžový sad, Rozrušení, Zdraví na Heureka.cz