Maminka.czOtec u porodu

Zdravotní sestry odhalily šílené otce u porodu: Vulgární nadávky partnerce, rozmlouvání epidurálu i trapné rady lékařům

Dita Mrázková 8.  6.  2023
Mít svého milovaného partnera u porodu, o tom sní většina žen. Jenže co když drahému protějšku chybí empatie, ohleduplnost a nedej bože i inteligence? Své o tom vědí porodní asistentky a sestřičky, které prozradily mnohdy opravdu bizarní zkušenost s čerstvými tatínky. Těchto 9 perliček šokuje i "pobaví".

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Umíte si představit, že místo toho, aby vám partner šeptal v průběhu porodu do ucha, jaká jste v jeho očích hrdinka a jak moc vás miluje, se dožaduje zmrzliny, protože je mu horko? Že za vašimi zády prosí doktora, aby vás tam dole dal do "původního stavu" nebo by vám zakazoval použití epidurálu? 

VIDEO: MAMINKA V PORODNICI: BYLI JSME SVĚDKY CÍSAŘSKÉHO ŘEZU V PORODNICI KRNOV

S tím, že někteří muži jsou schopní projevit se netaktně, má nemocniční personál bohatou zkušenost. Osm zdravotních sester z porodnic odhalilo ty největší perly...

1. Jsi tlustá kráva!

Klepněte pro větší obrázek

"Pracuji na gynekologicko-porodnickém oddělení. Někdy máme tatínky, kteří jsou úžasní a vstřícní a přijdou se podívat, když dělám první vyšetření miminka, protože se prostě chtějí zapojit. Jindy však jen šokovaně zírám. Třeba když si tatínek, jehož žena rodila císařským řezem, odběhl na cigáro a když přišel, doslova řekl: "Ta tlustá kráva ani nemohla rodit jinak..." Byli jsme všichni opravdu velmi blízko k tomu, abychom ho z nemocnice vyhodili...."


2. Porodnice jako "herna"

"Pamatuji jednoho velmi mladého tatínka, asi tak kolem devatenácti let, který si do porodnice přinesl celou herní sestavu a na sedačce pak hrál hry. Neudržela jsem se, přišla k němu a odpojila všechny kabely ze zásuvky se slovy, že už brzo bude tátou, tak ať se zvedne a jde svou partnerku podpořit."

Klepněte pro větší obrázek

3. Né, roušku né...

"Někdy se naštvu, jindy rozněžním. Nastávající tátové jsou všelijací. Od dob covidu mě rozčilují ufňukánci, kteří si nejsou schopní na pár minut nasadit roušku s argumentem, že by jim prý explodovala hlava. Říkám jim: "Vaše žena rodí dítě a vy si nemůžete dát na obličej roušku, protože je to NEPOHODLNÉ?" Kvůli takovým bych zavedla tradici Huicholů, původních obyvatel Mexika, kteří měli svá varlata přivázaná k rukám rodících žen..."

Klepněte pro větší obrázek

4. Vy nemáte v porodnici nanuk?

"Bohužel, moje zkušenost je víc tragická než komická. Pamatuji případ maminky, která měla těžký porod, ale naštěstí všechno dobře dopadlo. Když bylo po všem, přišel její partner do porodnice a jeho první otázka zněla: "Máte tady, prosím vás, nanuk?" 

Klepněte pro větší obrázek

5. Telefonní ústředna: porodnice

"Během mých služeb na porodním oddělení jsem zažila nespočet mužů, kteří kompletně celý porod své partnerky protelefonovali..."

Klepněte pro větší obrázek

6. Přebalovat nebudu.

"Jedna maminka byla po dlouhém porodu strašně vyčerpaná a tak jsem se snažila jejího partnera, který s ní byl na pokoji, naučit, jak se přebaluje, aby ji v noci případně zastoupil a pomohl, ale ten mi řekl, že je to přece práce jeho ženy. Jako pardon?"

Klepněte pro větší obrázek


7. Epidurál nedostane

"Vzpomínám na čerstvého otce, který přemlouval anesteziologa, aby jeho rodící ženě nepíchal epidurál, protože ho nepotřebuje. Přitom on sám ji ani nedržel za ruku, jen stál jako socha. Vskutku úžasná podpora..."

Klepněte pro větší obrázek

8. Zašijte ji  "natěsno"

"Mě naprosto šokoval i pobavil muž, který se ptal po porodu porodníka, jestli jeho manželku zašil tam dole dostatečně těsně a rádoby vtipně laškoval, že přece jako lékař ví, co tím myslel. Pan doktor je suše odpověděl: "Nebylo třeba. Kdybyste byl víc účasten, věděl byste, že vaše žena rodila císařským řezem..."

Klepněte pro větší obrázek

9. Prospal záchranu svého dítěte

"Dodnes nemůžu pochopit, jak jeden z otců, který byl po porodu v nemocničním pokoji se svou manželkou, prospal celou noc, i když jejich miminko nepřetržitě plakalo. Když jsem se ho pokoušela vzbudit, aby své dítě aspoň na chvíli pochoval a jeho manželka si mohla odpočinout, jen mě odbyl a okamžitě zase usnul. Od té doby, když se dobře vyspím, neříkám, že jsem spala jako mimino. Říkám, že jsem spala jako táta..."

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Porod, Novorozenec, Mateřství, Po porodu, Rodičovství, Porodnice, Rodiče, tatínek, Kuriozita, Otec, Otec u porodu, zdravotní sestra, Otcové, partnerka, Inteligence, Porodnice Krnov, Rada, Mexiko, Part, Maminka, Lékař