Maminka.czPříběhy

Žena po porodu upadla do kómatu. Otec pak dceru sám "nakojil". Udělal bych cokoli, říká hrdě

Simona Formánková 6.  10.  2022
Když se Maxamillianova žena April nemohla kvůli komplikacím po císařském řezu postarat o jejich novorozenou dceru, rozhodl se novopečený otec vzít iniciativu do vlastních rukou. Za pomoci lékařského personálu provedl bonding, a dokonce malou Rosalii zvládl i "nakojit". "Pro dceru udělám cokoli," říká hrdě!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Maxamillian a April Neubauerovi ze Sturgeon Bay ve Wisconsinu měli velkou radost, když zjistili, že jejich dcera přijde brzy na svět. Protože April v těhotenství trpěla preeklampsií, doporučili jí lékaři plánovaný císařský řez. Během porodu však došlo k několika záchvatům a April upadla do kómatu. V tu chvíli Maxamillian věděl, že musí udělat vše pro to, aby jejich dcera Rosalia měla přes veškeré komplikace co nejjednodušší start do života. 

„U dětí, které přijdou na svět císařským řezem, je velmi důležité, aby se k mateřskému prsu přisály co nejdříve,“ řekl Maxamillian pro web people.com. „Bylo asi půl druhé ráno, když mi lékaři po porodu řekli, že April dostává silné prášky, a kojení tak nepřipadá v úvahu. Protože jsem však nechtěl naši dceru o tento důležitý moment ochudit, dohodl jsem se se sestřičkami na trochu netradičním postupu. Byl jsem ochoten udělat opravdu cokoli."

Klepněte pro větší obrázek

Zdravotní sestry v Door County Medical Center byly u vytržení, když devětadvacetiletý Maxamillian souhlasil s nevšední taktikou kojení. Do té doby se totiž vždy setkaly pouze s odmítnutím. Dychtivý Maxamillian se ihned posadil do houpacího křesla a zdravotnický personál mu na jeho levé prso přilepil štítek, který vypadal jako bradavka. Na tuto falešnou bradavku byla připojena injekční stříkačka, ve které měla Rosalia kojeneckou výživu. Zanedlouho už jeho dcera sála mlíčko a Maxamillian nemohl být pyšnější. 

Klepněte pro větší obrázek

„Já samozřejmě nejsem odborník na kojení a přiznávám, že zpočátku mi to bylo trochu nepříjemné. Jsem ale opravdu rád, že tam byly sestry, které věděly, co dělají,“ řekl novopečený otec. „V životě jsem si nemyslel, že budu někdy kojit dítě. Jenže ve chvíli, kdy se malá narodila, mě zaplavila taková neskutečná láska, že jsem věděl, že pro svou Rosalii udělám všechno na světě." Když se po dvou hodinách probudila April z kómatu a vše se dozvěděla, nemohla být šťastnější. 

„Nakonec to byl Maxamillian, kdo ji poprvé nakojil, ale to je v pořádku, je to její táta. Já jsem velmi vděčná, že to byl ochotný podstoupit a nebyl proti. Věděl, jak důležité to pro nás a naši malou bude. Já ale svého manžela znám a vím, že je neuvěřitelně silná osobnost, takže mě to vlastně ani tolik nepřekvapilo," řekla ve výše zmíněném rozhovoru dojatá April.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Porod, Příběhy, Kojení, Mateřství, Dcera, tatínek, Otec, Odvaha, Císařský řez, Otcové, komplikace, Novopečený otec, Kóma, Čok, Rosalia, Wisconsin