Maminka.czNaše tipy

Ženskost, něžnost, divokost! Pestré legíny, princeznovské šaty a další tipy do šatníku

redakce 25.  9.  2020
Nechybí vám barvy? Stále řešíme jen vitamíny, ale že většina z nás chodí v černé nebo tmavých odstínech, to nikdo nevidí. My jsme si v redakci barvy na podzim naordinovali a je nám líp. A stejně to mají autorky veselých legín, šatů a doplňků značky Pura Vida. Dokonce tvrdí, že barevné motivy dokáží zahnat úzkosti a splíny.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Také už jste se setkala z názorem, že legíny by neměly nosit ženy starší padesáti let a ty, které váží víc než padesát kilo? Nebo že to není plnohodnotné oblečení a člověk by v nich měl pouze sportovat, maximálně je obléknout jen doma? My si myslíme, že by to byla škoda, a ten samý názor mají autorky značky Pura Vida.

Jak zařídit či změnit pokoj pro školáka? Tady jsou šikovné tipy (nejen) od bytových architektů

Rozhodly se vytvořit kolekci pestrých legín a dalších kousků oblečení − trička, šaty, mikiny − pro ženy každého věku a každé postavy. "V době, která je svázaná pravidly, očekáváním a konvencemi, je zapotřebí si připomenout divokost," shodují se autorky Petra Bartoňková alias Petruccya a Petra Němečková. V jejich tvorbě nechybí motivy květin, džungle, vlků, tance a indiánských vzorů, ale třeba i motiv Malého prince.

Běhejte s vlky

Tématem nové kolekce je ženskost. Petruccyu při vymýšlení motivů hodně ovlivnila kniha Ženy, které běhaly s vlky. "Minulé kolekci dominovala Fénixice, v této kolekci je to žena, která ví, co chce, zná svoje klady i zápory a učí se s nimi pracovat a hledat cestu sama k sobě," říká.

Vybrat si můžete legíny divoké a výrazné, ale i ty, které tolik "nekřičí" a vy v nich můžete v klidu odpočívat doma na gauči. Jedny se hodí více na jógu, druhé burcují k výkonům v posilovně. Novinkou jsou pak těhotenské legíny a legíny pro děti. Na chladnější dny jsou k mání termolegíny. Všechny jsou vyrobené ze speciálního funkčního materiálu Shield, který je pružný, odolný, ale také rychloschnoucí. Vyšší pas berte jako bonus, díky kterému se vám legíny neshrnou přes břicho. 

Matky na Instagramu. Které se vyplatí sledovat? Ne všechny jsou perfektní

Milují vaše dcery šaty, v kterých se cítí tak trochu jako princezny? Pak tu pro vás máme jeden tip − českou značku Petit Point a její modely pro holčičky zhruba do šesti, sedmi let. Majitelka firmy se inspirovala módou, kterou nosí britská princezna Charlotte, dcera Kate a Williama. Klasické šaty jsou z kvalitní bavlny s ruční výšivkou, ale dají se normálně prát, takže se nemusíte děsit, když se na nich ocitne třeba zmrzlina. 

Hledáte inspiraci pro oblečení spíše na běžné nošení? Pak se podívejte třeba po značce SAM73, která je stejně jak výše dvě uvedené tuzemská. Přináší pohodové oblečení pro sport a volný čas. Jednotlivé kousky mají propracované střihy, jdou ruku v ruce s trendy a jsou vyrobené z kvalitních materiálů, které jsou pro značku zcela zásadní. Vybírat z jejich nabídky mohou ženy, muži i děti.

Podzimní dekorace, které zvládnete i s dětmi. Spousta inspirativních fotek!
Dílnička: Vyrobte si draka. Krásná podzimní dekorace vám rozsvítí okno
Témata: Naše tipy, Dětské oblečení a dětská obuv, šatník, Šaty, Pes, Nákupy, Volný čas, Tipy redakce, Legíny, Pur Vida, Značka, Něžnost, Kate, Pur Vid, Tip, Motiv, Petit Point, Malý princ, Miki, Mikina, Jasmina, Beauty, Matylda, Zen, Ženskost, Dětská obuv na Heureka.cz