Zima útočí: Jak správně obléknout naši ratolest?

Zima je tu! Teploty pod nulou, sychravé počasí, chodník plný náledí i rozbředlého sněhu – nástrahy pro ty nejmenší jsou v zimním období na každém kroku. Jak obléci naši ratolest, abychom ji uchránili před vlivy počasí? Poradíme vám a zároveň dáme pár tipů z nejnovější kolekce pro děti od HUDY.
Zima útočí: Jak správně obléknout naši ratolest?

(Článek je propagací firmy Hudy, mojebetynka.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.)

První vrstva je nejdůležitější

Často na ni zapomínáme, mnohdy ji ani neřešíme, přesto je první vrstva dětského sportovního oblečení tou nejdůležitější. Zvlášť u dětí, které jsou na teplotní výkyvy daleko citlivější než dospělý organizmus. Rýma, kašel, nebo nedej bože rovnou nachlazení je pak záležitostí jedné zimní procházky. Předejděte tomu a ochraňte svou ratolest před zimou nejlépe, jak umíte. První vrstva by měla být z funkčního prádla, které si oblíbili zejména sportovci. A ne nadarmo – příjemný materiál, který nekouše, dokonale obemkne tělo, zahřeje, ale zároveň mu umožní "dýchat". Dokonalá kombinace pro naše děti, co říkáte?

Ideální variantou je třeba modrý chlapecký funkční set Abby + Ada Set Boy od renomované značky O'Style, který se skládá z trika a kalhot. Nealergenní materiál, který dokonale tepelně izoluje a odvádí vlhkost od těla. Jedná se o anatomicky tvarovaný komplet s hřejivou a rychleschnoucí schopností. Pro malé dámy nabízí HUDY elegantní červenou variantu s motivem tučňáků.

Klepněte pro větší obrázek

Zateplené bundy na procházky i zimní radovánky

Na vrchní vrstvu bychom měli klást stejně velký důraz. Zateplené bundy a kalhoty z kvalitních materiálů by měly být základní výbavou pro zimní radovánky i pouhé vycházky. Odolnost vůči profouknutí, vysoký tepelný komfort, ale třeba i prodloužený zadní díl či povrchová úprava proti provlhnutí – to by měly být základní předpoklady pro dokonalou dětskou zimní bundičku.

Inspirovat se můžete například bundou Eden od firmy O´Style, která nabízí odepínací kožešinu v kapuci, protisněhový pás s ochranou zadních partií a povrchový PA zátěr s teflonovou úpravou. Bunda perfektně zahřeje, neprovlhne a navíc disponuje regulovaným obvodem dolního kraje a rukávů pro maximální přizpůsobení. Dvoubarevné kontrastní zipy, výrazná zeleno-modrá kombinace a reflexní prvky již jen doplňují ochranu nejen před nástrahami přírody, ale i ulice. Dívky pak ocení červenou alternativu se srdíčky Eta Jacket.

V kombinaci s dětskými zateplenými kalhotami Alvin poskytuje maximální ochranu pro vaši ratolest. Nepromokavá úprava díky polyuretanovému zátěru, zip s klínkem v dolní nohavici, nastavitelné šle a protisněhový pás v nohavici – to vše zaručí, že bude vaše dítě v teple a suchu během celého venkovního dobrodružství.

Klepněte pro větší obrázek

Dětské sety a kombinézy – vše v jednom

Alternativou jsou kombinézy, které zaručí dostatek tepla od hlavy až k patě. Vybrat můžete třeba Buga Set – zimní set kalhot a bundy od firmy Columbia, který vaši ratolest ochrání před počasím díky nepromokavému a zároveň prodyšnému materiálu Omni-Tech s utěsněnými švy. Vrchní část kalhot navíc funguje jako měkká vesta z příjemného fleecu. Nastavitelná a nepromokavá kapuce, zesílená zadní část a kolena s lemováním dokonale ochrání před zimou i vlhkem. Set navíc disponuje systémem OUTGROWN, který zajistí prodloužení kalhot podle vzrůstu dítěte. Jak dokonalé!

Sadu pak doplníte svetrem či mikinou, nebo se můžete nechat inspirovat oblíbenou rozepínatelnou bundičkou Cruz Kids Jacket, která poskytuje skvělý tepelný komfort. Je navíc vyrobena z příjemného materiálu, do kterého se budete chtít zachumlat i vy. Nabízí dvě boční kapsy a kapsičku na hrudi. Bundičku lze navíc kombinovat s kalhotami Cruz Kids Pants – vytvoří tak set, ve kterém bude vaše ratolest vypadat skvěle a navíc ji využijete i na jarní vycházky. Ideální kombinace outdoor oblečení pro ty nejmenší.

Klepněte pro větší obrázek

Zimní boty do města i přírody

Na dětských zimních botách si v HUDY dali opravdu záležet – potřebuje váš potomek botky s kožíškem do města, na zimní procházky i venkovní hrátky ve sněhu? Žádný problém. Všechna možná využití skloubili do kvalitní obuvi, u které vždy oceníte nepromokavou úpravu a praktické zateplení. Vybírat můžete od renomovaných firem Sorel, The North Face nebo TrekSta.

V nabídce najdete sportovní zimní boty vhodné na každodenní nošení v mokru, rozbředlém i čerstvě napadaném sněhu. Mají bezešvou konstrukci, nechybí ani protiskluzová podrážka se stromovým trakčním systémem, které udrží dítě na nohou a ochrání před pádem a následným promoknutím. Komfort pak zajistí kulaté tkaničky pro snadné rozvazování. Maminky si oblíbily například Youth Cumberland II.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články