Maminka.czŠkolák

Zimní příhody včelích medvídků a další pohádky v Kulturním centru Vltavská

redakce 24.  1.  2012
Již tuto neděli 29. ledna zahajuje Kulturní centrum Vltavská novou sezónu divadelních představení pro děti. Vždy odpoledne od 15h čekají na malé návštěvníky zábavné pohádkové příběhy, interaktivní představení, písničky, loutky a do Vltavské zavítá tentokrát i nafukovací chobotnice.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

První pohádkou letošní sezóny budeSvetříkstudia Damúza na motivy Macourkovy povídky vyprávějící příběh malé holčičky a jejího červeného svetříku. Týden na to přiveze Dřevěné divadlo loutkovou pohádku Princezna na hrášku, jejíž součástí je i loutkářská dílna, kde si děti vyzkouší vodit jednoduchou marionetu na drátě.

V neděli 12. února se do Vltavské dovalí barevná nafukovací chobotnice v nadživotní velikosti s představenímNafouknutá pohádka. Závěr února bude patřit pohádkám se známými písničkami. Zimní příhody včelích medvídkůvycházejí ze známého večerníčku Jiřího Kahouna a jsou protkané písněmi Jiřího Skoumala a Zdeňka Svěráka. Poeticky laděný muzikál Kocourek Modroočko, který nastudovalo brněnské Divadlo Špílberg, doprovodí veselé písničky Marka Ebena.

Nejbližší divadla pro děti v KC Vltavská:

29. 1. Svetřík – Damúza
5. 2. Princezna na hrášku – Dřevěné divadlo
12. 2. Nafouknutá pohádka – Div@Dílko
19. 2. Zimní příhody včelích medvídků – Divadlo Krapet
26. 2.Kocour Modroočko – Divadlo Špílberg
4. 3. Profesor Zlomtužka a nápoj neviditelnosti – MIM o. s.
11. 3. O princezně a Popletovi – Divadlo Piškot
18. 3.Cirkus Chauve - Bilbo compagnie

Témata: Děti, Školák, Kam s dětmi, Maminka cestuje, Pohádky, Dřevěné divadlo, Kůl, Kocourek, Loutkář, Včelí med, Modroočko, Med, Dílko, Damúza, Nadživotní velikost