Maminka.czŽivoty slavných

Životy slavných: Ernest Hemingway a jeho slavný život

Premiéra pořadu o životních osudech významných žen a mužů, který vzniká na Mall TV pod taktovkou Pavla Zuny. Na jeho tvorbě se podílejí autoři populárního pořadu Slavné dny. Skvělá pomůcka k domácí výuce dějepisu, co říkáte? V dnešním díle si připomeneme život slavného spisovatele Ernesta Hemingwaye.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ernest Hemingway získal přesně před 68 lety Pulitzerovu cenu za  beletrii, a to díky novele Stařec a moře. Tato kniha je dnes považována  za jedno z nejzákladnějších děl světové literatury 20. století.

Hemingway se narodil v roce 1899 na předměstí Chicaga. Po střední škole odmítl jít na univerzitu a místo toho začal psát pro noviny Kansas City Star.

V období mezi válkami procestoval mnoho zemí, kde také působil. Ve Francii se například setkává se slavným Scottem Fitzgeraldem. Ve Španělsku například napsal svůj první román. V Africe najde inspiraci pro řadu děl, mezi ně patří například Zelené pahorky africké a na Kubě napíše svá nejslavnější díla, jako jsou Komu zvoní hrana a Stařec a moře.

Během svého života vytrpěl několik nemocí a ke stáří se mu hodně zhoršoval zrak. Ten měl však špatný už od dětství. Umřel tragickou smrtí, sám se zasebevraždil.

Hemingway je držitelem Pulitzerovy ceny a Nobelovy ceny.

Na více životních příběhů se můžete podívat na Mall.tv v pořadu Životy slavných.

Témata: Příběhy, Životy slavných, Školství, Školák, Domácí škola, Vzdělání, pořad, Historie, Škola on line, Dějepis, Knihy, válka, spisovatel, Pavel Zuna, Pulitzerova cena, Scott, Výuka dějepisu, Významná žena, Nobelova cena, Živo, Francie, Ernest Hemingway, Dílo, Afrika, Chicago, Knihy na Heureka.cz