Maminka.czSlavné maminky

Zpěvačka Verony se pár dní po porodu svěřila: Náš syn má srostlé prstíky

Simona Procházková 11.  3.  2021
Zpěvačka skupiny Verona a muzikálová herečka Veronika Stýblová (26) před šesti dny přivedla na svět svého prvního potomka, syna Sebastiana. Radost pyšné novopečené maminky ale vystřídaly obavy. Chlapeček trpí poměrně vzácnou vrozenou vývojovou vadou zvanou syndaktylie, má srostlé prstíky na rukách i nohách.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Babyboom v Česku pokračuje. Talentovaná zpěvačka Veronika Stýblová z kapely Verona se ani ne před týdnem stala šťastnou maminkou malého Sebastiana.

„Sebastian Slatinský = největší láska na světě!!! Narodil jsem se dnes 5. 3. 2021 (na termín) v 5.41 hodin ráno. Mám 3920 g, takže jsem pořádný kus chlapa a ne žádný vořezávátko… joo a maminku jsem dlouho netrápil, byl to fakt fofr. Oba jsme v pořádku a taťka je na nás prej moc pyšnej. Neskutečně děkuji svému manželovi za podporu,“ ohlásila Veronika radostnou novinku světu na sociálních sítích.

Po porodu čekalo rodiče, kromě obrovské porce štěstí a radosti, také ale menší překvapení. Malý Sebastian přišel totiž na svět s vrozenou vadou, srostlými prstíky na ručičkách i nožičkách. „Nedokonalost, a přesto je dokonalý. Séba se narodil se srostlými dvěma prstíky na obou ručičkách i nožičkách. Jak já říkám, je to naše rybka se vším všudy,“ prozradila zpěvačka, která se ale z této „vady na kráse“ rozhodně nehroutí. K nápravě bude podle lékařů stačit drobný chirurgický zákrok.

Co je syndaktylie?

Srůst prstů neboli syndaktylie je nejčastější vrozenou vývojovou vadou končetin. Jde spíše o „estetický“ defekt a je ho možné zpravidla řešit nekomplikovaným chirurgickým zákrokem. Tato deformita má genetický základ a vzniká mezi 4. a 7. týdnem těhotenství, v době, kdy dochází k morfogenezi (vývoji, formování základů) pohybového aparátu.

Jak se rodí v Česku? Podívejte se na dokument Dělníci života

Chlapečka Veroniky Kašákové ochrání před fenylketonurií přísná dieta
Přibývá těhotných s covidem. Řada z nich rodí předčasně
Nebojte se! Potíže, které mohou zaskočit novopečené rodiče, ale vy je zvládnete
Témata: Porod, Slavní rodiče, Časopis Maminka, Slavné maminky, Instagram, Syn, zpěvačka, Sebastian, Verona, Veronika Stýblová, Vero, Česká republika, Rybka, Maminka, Fofr, Chlapeček, Porce štěstí, Vada