Maminka.czZdraví

Zúčastněte se dražby a přispějte s námi na dobrou věc

redakce 4.  4.  2013
Zapojte se do dražby luxusního parfému Dior New Look 1947 a přispějte prostřednictvím časopisu Moje Psychologie malé Vanesce, která se narodila s vrozenou vadou kůže, tzv. nemocí motýlích křídel.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nemoc motýlích křídel je doposud nevyléčitelné kožní onemocnění, které je způsobeno mutací jednácti genů. Projevuje se zejména na kůži, na které se při minimální mechanické zátěži vytvářejí puchýře a trhliny. Lidé s tímto postižením mají křehkou jako motýlí křídla a jakýkoli tlak na jejich kůži je rizikový. Poraněná kůže je velmi citlivá a rány neustále bolí. Dochází k řídnutí a vypadávání vlasů, také ke ztrátě nehtů a zubů.

Pro každého z nás je normální obléknout si tričko bez bolesti, ale pro lidi trpící touto nemocí je bolestivý i tlak nebo tření švu prádla, které způsobí bolavé poranění a puchýře na kůži. Pokud polknou tuhou stravu, mohou si poranit sliznice v ústech. Po deseti až patnáctiminutové chůzi mají na chodidlech puchýře. Děti si nemohou hrát s ostatními dětmi, protože i obyčejné hračky jim mohou ublížit. Klouzačka se dá přirovnat ke struhadlu a např. jízda na kole je pro dítě s nemocí motýlích křídel nemyslitelná. Denně tráví až tři hodiny ošetřováním poraněné kůže a bolestivých ložisek.

Dražba luxusního parfému Dior New Look 1949 (125 ml) začíná již 4.4. a vyvolávací cena parfému je 3 000 Kč.

Informace o tom, jak se zapojit do dražby najdete v dubnovém vydání časopisu Moje Psychologie nebo na zde.

Pokud nebude Vaše nabídka nejvyšší, můžete přispět sami libovolnou částkou rodině malé Vanesky. Podrobné informace o NEMOCI MOTÝLÍCH KŘÍDEL a číslo účtu, kam můžete Vanesce přispět, naleznete na www.nemocmotylichkridel.cz.

Děkujeme za Vaši podporu!

Témata: Zdraví, Dior, Luxusní parfém, Dubnové vydání, Dobro, Věc, Klouzačka, Zdraví na Heureka.cz