Maminka.czBatole

Zůstal se synem sám. Momenty jeho dětství kreslí. Chytnou za srdce i vás

kog 1.  1.  2020
Je to trochu klišé, ale děti rostou tak rychle! A my si chceme všechny ty prchavé momenty jejich dětství zapamatovat. Fotíme, pořizujeme videa, ti kreativnější z nás píší deník. A tenhle táta z Tchaj-wanu? Každodenní situace se synem kreslí. Aby nezapomněl.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tipuji, že v následujících obrázcích se poznáte i vy. A i když jsou to běžné situace s dítětem, které nás často vyčerpávají, stejně se vám jednou po nich zasteskne. 

Před dětmi a po nich! Tohle jsou šokující proměny žen, které změnilo mateřství

Tatínek a umělec Lan Shengjie, který tvoří pod jménem BLUE, se rozhodl každodenní potíže i radosti rodičovství zaznamenávat pomocí těchto ilustrací. "Už téměř dvacet let pracuji jako nezávislý umělec. Se sérií ilustrací jsem začal hned potom, co se mi narodilo dítě. To bylo v roce 2014," řekl Shengjie serveru Bored Panda. Nedávno se dokonce jeho ilustrace dočkaly publikace. Vydala je společnost Sharp Point Press.

Poznáváte se? Kreslířka dokonale vystihuje, jak vypadá život ženy s malými dětmi!

"Když máte dítě, spousta věcí se stane náhodou a nečekaně. Začal jsem tedy tyto překvapující okamžiky zaznamenávat, ale vůbec jsem netušil, že budou mít tak pozitivní ohlasy," dodává umělec BLUE.

Role dnešních mužů a otců: Co by se od nich měly děti naučit?

Na většině obrázků je i Lan, jelikož o svého syna pečuje výhradně on sám. "Doufám, že vyroste v bezpečném a zdravém prostředí," vysvětluje umělec a táta a svěřuje se i se svými strachy: "Bojím se, aby se z něj nestal chuligán nebo aby se mu nestalo něco špatného při jeho cestě životem. Proto se ho vždy budu snažit doprovázet a pomáhat mu, jak můžu," dodává. 

Témata: Děti, Mateřská a rodičovská dovolená, Batole, Hry pro děti, Syn, Dětství, Jen pro tatínka, Sam, srdce, Ilustrace, Táta, Tchaj-wan, Vaš, Každodenní situace, Bored panda, Pozitivní ohlas, Umělec, Běžná situace, Bezpečné prostředí, Blue, Moment