Maminka.czGynekologie a porodnictví (poradna)

Topiramat

27. 1. 2011
Topiramat

Otázka

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda-li je nutné po vysazení léku Topiramat 25 mg nějaká doba např. měsíc nebo více "pročistit" organismus od tohoto léku. S manželem se chceme začít snažit o druhé dítě, tak jestli máme ještě počkat nebo čekat nemusíme. Topiramat beru od října 2010 kvůli častým migrénám a chci ho vysadit právě kvůli chtěnému druhému dítěti. Děkuji za odpověď.

Odpověď

Dobrý den, užívání antiepileptika Topiramat se v těhotenství obecně nedoporučuje. Pouze pokud potenciální benefity převýší potenciální rizika pro plod. To si myslím, vzhledem migrénám, nebude Váš případ. Nevím přesně biologický poločas tohoto kontrétního léku, avčak dle mého názoru se můžete po vysazení léčby pokusit o otěhotnění ihned.

Jan Smrčina


Témata: Gynekologie a porodnictví (poradna)

Související dotazy
Hledáte zdravý olej? Vyzkoušejte kanolový
Bylinná napářka vám pomůže před porodem uvolnit porodní cesty
Zítra si nenechte ujít festival Restart s Dietou. Můžete vyhrát i kávovar
Na příznaky chřipky neplatí jen klid a nohy v teple

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu